Ce cauze au monturile și cum le poți trata

Monturile sunt forme osoase care se formează aproape de degetul mare. Deseori sunt umflate și roșii, putând cauza durere. Uneori, pot pune probleme în alegerea încălțămintei, iar o alegere incorectă poate cauza și mai multă durere.

 

Din fericire, dacă știi care sunt cauzele apariției monturilor ai mai multe șanse să previi formarea lor, precum și să iei măsuri la apariția primelor semne. Mai jos sunt principalele cauze ale apariției monturilor.

 

Purtarea încălțămintei nepotrivite

 

În special încălțămintea cu vârfurile înguste poate duce la apariția monturilor. Dacă deja porți încălțăminte de acest fel, mai ales pantofi cu vârfurile înguste sau încălțăminte strâmtă în general ai un risc mai mare de monturi.

 

Această strângere a degetelor și labei piciorului forțează degetele să stea mai apropiate decât ar fi normal și afectează ligamentele, care, în general, țin degetele de la picioare întinse.

 

Accidentări ale picioarelor

 

Accidentarea piciorului nu duce mereu la monturi, însă crește riscul. Mai ales o fractură, accidentare sau întindere a degetului mare pot cauza probleme și deviații ce pot…

Citeste continuarea Aici

You might also like