Ce arată scrisoarea deschisă publicată joi, de colectivul Scientist Rebellion?

Nu există o traiectorie credibilă pentru atingerea unei încălziri globale de 1,5°C și lumea trebuie să afle urgent acest lucru, au avertizat peste 1.000 de academicieni internaționali într-o scrisoare deschisă publicată joi de colectivul Scientist Rebellion, citează AFP.

În opinia lor, „Nu mai este fezabil să se continue să se afirme public că obiectivul de 1,5°C este încă viabil, dar politicienii, academicienii de frunte și mișcarea ecologistă persistă să facă acest lucru”, denunță colectivul.

„Ca urmare, industriile poluante și factorii de decizie politică sunt încurajați, fără să vrea, să se opună unei decarbonizări rapide.”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

În prezent colectivul Scientist Rebellion, care are membri în 32 de țări, desfășoară acțiuni zilnice de nesupunere civilă în Germania de la jumătatea lunii octombrie.

Îmbrăcați simbolic în halate de laborator, activiștii au perturbat Summitul Mondial al Sănătății de la Berlin, au blocat sediul Fondului Black Rock din München și au ocupat un muzeu Porsche din Wolfsburg.

Scrisoarea solicită „comunității științifice care lucrează la toate…

Citeste continuarea Aici

You might also like