Ce alimente s-au scumpit cel mai mult și cât de afectată este populația României de invazia rusă?

Efectele războiului din Ucraina se simt şi în buzunarele românilor. Prețurile au sărit în sus și au suferit modificări substanțiale, de la începutul anului și până acum.

În această perioadă de referinţă, în toate domeniile, prețurile au crescut simțitor, iar unele produsele alimentare costă mult mai mult acum decât la începutul anului. Astfel, dintre prețuri la alimente care au avut loc în magazine, cel mai mult s-ar fi scumpit laptele.

Concret, dacă în ianuarie acesta costa 5,19 pe litru, în martie a ajuns la 5,60 lei pe litru. Urmează apoi scumpirea la făină. La începutul anului se plătea 3,99 lei pe kg, ca în luna martie să ajungă la 4,99 lei pe kilogram.

În contextul comparativ, mălaiul a crescut la preț, de la 4,75 lei pe kilogram în ianuarie la 5,29 lei/kg în zilele acestea. Orezul s-a scumpit de la 7,68 lei pe kilogram la 8,79 lei pe kilogram iar untul a ajuns să coste de la 8,39 pe 180 de grame, în luna ianuarie, la peste 10 lei în luna martie.

Și legumele costă acum mai mult, iar preţurile au sărit în sus. De la începutul anului și până acum, cel mai mult s-au scumpit ardeii, cu 6 lei pe kilogram. Roșii au ajuns…

Citeste continuarea Aici

You might also like