Câte ouă poți consuma fără să ai probleme de sănătate?

În perioada sărbătorilor de Paști, ouăle sunt unul dintre alimentele cheie, însă există cazuri în care anumite persoane exagerează în ceea ce privește consumul lor. Care este, de fapt, cantitatea de ouă pe care o putem mânca fără să ne confruntăm cu probleme de sănătate?

Ouăle au nenumărate beneficii pentru organism, încă consumate în exces pot avea și efecte secundare nu foarte plăcute. Trebuie menționat faptul că numărul de ouă care pot fi consumate diferit de la o persoană la alta, în funcție de stilul ei de viață, dar și de problemele de sănătate.

În general, ouăle sunt cea mai bună sursă de nutrienți. Conțin proteine, vitamine precum B, A, dar și E și vitamina D. De asemenea, ele sunt bogate în magneziu, seleniu, zinc, fosfor, dar și fier, marea majoritate dintre acestea fiind regăsite în gălbenuș, albușul având doar proteine.

În ceea ce privește efectele adverse ale consumului de ouă, potrivit unui studiu realizat în 2012, consumate în fiecare zi, ouăle pot bloca arterele la fel cum o face și tutunul.

Ce boli poate declanșa consumul excesiv de ouă

Mai exact, în urma studiului sa ajuns la concluzia că…

Citeste continuarea Aici

You might also like