Cât de periculoasă este noua variantă Omicron?

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a vorbit despre cât de periculoasă este, de fapt, noua variantă Omicron. Epidemiologul liniștește populația și spune că această variantă nu ar provoca forme grave de COVID-19.

Epidemiologul este de părere că noua variantă Omicron se transmite mult mai rapid decât celelalte, în special în comparație cu Delta.

Astfel, „Există acea creștere exponențială, caracteristică creșterii transmisibilității. Dacă ar fi fost vorba despre o creștere liniară, atunci ne gândeam la o creștere de gravitate, iar dacă era o creștere dramatică, atunci puteam să ne gândim la o creștere și de transmisibilitate, și de gravitate. Este clar că avem o creștere de transmisibilitate semnificativă și asta se vede și din faptul că, practic, avem un procent semnificativ de copii infectați. Ceea ce arată, de asemenea, că avem o creștere comunitară foarte mare datorată acestei transmisibilități foarte crescute”, a spus Emilian Popovici, luni seară, în cadrul unui emisiuni TV.

Cât de periculoasă este varianta Omicron?

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie a…

Citeste continuarea Aici

You might also like