Care sunt noile reguli privind vizitarea bolnavilor internați în spitale?

Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională un proiect de ordin care prevede un program organizat de vizitare a pacienţilor internaţi în spitale, dar şi reguli care trebuie respectate în momentul în care rudele intră la cei internaţi.

Astfel, în timpul săptămânii există un anumit orar de vizită, iar în weekend acest orar este prelungit. Vizitele pot fi făcute în orice zi indiferent de oră în cazul pacienţilor aflaţi în stare critică. Există şi condiţii stipulate clar în document şi în cazul copiilor internaţi în spitale.

De asemenea, documentul mai prevede şi că pacienţii nu trebuie testaţi covid la internarea în spital decât dacă au simptome de boală.

Măsura este luată în contextul în care, spune Ministrul Sănătăţii, au existat sesizări din teritoriu cum că în multe unităţi sanitare pacienţii erau testaţi covid deşi acest lucru nu era necesar.

În opinia sa, “Acest Ordin vine în continuarea unei decizii pe care am luat-o la nivelul Ministerului Sănătăţii legată de accesul în spitale, care era condiţionată de foarte multe ori de efectuarea unui test COVID, ştiţi bine că am avut semnale…

Citeste continuarea Aici

You might also like