Care sunt beneficiile şi interdicţiile brânzeturilor în alimentaţia zilnică?

Brânza este un aliment aproape nelipsit de pe masă, dând savoare multor feluri de mâncare. Sortimentele de brânză de bună calitate pot fi o sursă excelentă de calciu și proteine.

În plus, unele brânzeturi pot contribui la sănătatea oaselor și ar putea reduce riscul apariției unor probleme de sănătate a inimii, susţine Cubbyathome.

Totuși, din explicaţiile experților, anumite tipuri de brânză pot fi un inamic al sănătății, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. După cum susține Clinica Mayo, brânzeturile moi și maturate în mucegai pot fi periculoase pentru persoanele cu un sistem imunitar mai slab.

Bacteriile, asociate cu procesarea brânzeturilor

În acest sens, dr. Tamika Sims, șefă la Food Technology Communications, a explicat de ce este important ca, odată cu înaintarea în vârstă, să fie evitate alimentele care ar putea cauza probleme de sănătate.

Pe măsură ce îmbătrânim, sistemul imunitar tinde să devină mai slab. Acest lucru poate produce răspunsuri slabe la infecții, inclusiv la probleme alimentare, spune dr. Sims. Bacteriile care provoacă infecții nu se ascund doar în alimentele alterate, ci pot fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like