Care sunt beneficiile neștiute pe care le au ouăle fierte?

În această peioadă, cu siguranţă există un cofraj mare cu ouă în fiecare frigider, însă puține persoane știu ce beneficii secrete au ouăle asupra organismului nostru, în special ouăle fierte. Sunt sănătate curată, iar aceasta este perioada perfectă să le consumăm pentru că vor fi din belșug.

În contextul medico-alimentar, oul este un aliment hrănitor, ieftin și extrem de gustos, pe care îl putem mânca sub formă de omletă pufoasă, ou prăjit sau ouă fiert. Un ou mare de circa 50-56 g are între 72 și 77 kcal, potrivit Departamentului de Agricultură din Statele Unite ale Americii.

Spre exemplu, din punct de vedere nutritiv, un ouă fiert de 50g conține:

 6,29 grame de proteine;
 5,3 grame de lipide;
 0,56 grame de carbohidrați;
 25 de mg de calciu;
 0,59 mg de fier;
 5 mg de magneziu;
 86 de mg de fosfor;
 63 de mg de potasiu;
 62 de mg de sodiu;
 0,52 mg de zinc.

În plus, ouăle fierte conțin:

vitamina A: 6% din doza zilnică recomandată (DZR)
folat: 5% din DZR
vitamina B5: 7% din DZR
vitamina B12: 9% din DZR
vitamina B2: 15% din DZR
fosfor: 9% din DZR
seleniu: 22% din DZR

Însă, întrucât de Sfintele Paşti, majoritatea…

Citeste continuarea Aici

You might also like