Care sunt alimentele despre care se spune că prelungeşte viaţa?

În cadrul unui studiu publicat recent în revista PLOS Medicine, se vorbeşte despre un grup de oameni de știință de la Universitatea Bergen din Norvegia că au făcut o descoperire impresionantă legată de longevitatea oamenilor.

Astfel, experții scandinavi susțin că cei care consumă periodic linte, cereale și nuci pot adăuga peste 10 ani vieții lor.

În contextul studiul, cercrtările au demonstrat că oamenii care au redus consumul de carne roșie și procesată în favoarea leguminoaselor, cerealelor integrale și nucilor, au trăit cu un deceniu mai mult decât ceilalți care folosesc o ”dietă occidentală”, potrivit India Times.

În alimentaţia zilnică, este indicat, să introducem cereale și nuci, cercetarea din noul studiu, a comparat ”dieta tipic occidentală” a oamenilor cu ”dieta optim㔺i a constatat că persoanele care au folosit-o pe cea din urmă au adăugat 10,7 ani vieții lor în cazul femeilor și 13 ani, la bărbați.

În plus, luând în considerare speranța de viață a adulților din Statele Unite, cercetarea experților de la Universitatea Bergen din Norvegia a arătat că schimbarea dietei mai devreme în viață ar spori…

Citeste continuarea Aici

You might also like