Care sunt alimentele care pot avea efecte grave asupra creierului

În prezent, medicii neurologi atrag atenția asupra unei substanțe care, consumată în cantități mari, afectează grav creierul. Potrivit medicilor, aceasta se regăsește în mai multe alimente de pe rafturile magazinelor.

Concret, medicii neurologici atrag atenția cu privire la aspartam, un îndulcitor artificial, care se poate găsi în mai multe produse aflate în comerț. De cele mai multe ori nu știm că produsele pe care le consumăm conțin aspartam, mai ales că sunt puțini cei care citesc eticheta înainte de achiziționare.

Din acest considerent, medicii spun că aspartamul se găsește în conserve, muștar, ketchup, supe și iaurturi, cu toate că ne-am aștepta să îl găsim mai mult în produsele dulci.

În contextul medico-alimentar, medicul Vlad Curea a venit cu mai multe detalii despre acest îndulcitor artificial, despre care spune că este cunoscut și sub numele de E951. Potrivit medicului, E951 este de peste 200 de ori mai dulce decât zahărul și poate afecta grav neuronii.

În opinia sa, ”Cel mai bun “supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O…

Citeste continuarea Aici

You might also like