Care sunt alimentele care combat oboseala?

Alimentația joacă un rol important în buna funcționare a organismului, iar uneori, oboseala acestuia nu este cauzată doar de lipsa somnului sau de un program aglomerat, ci de o alimentație deficitară, care nu îi furnizează nutrienții necesari. 

În cadrul unei alimentaţii zilnice este bine să ţinem cont de alimente neprocesate, fructe şi legume, seminţe, cereale intregrale şi carbohidraţi.

La capitolul neprocesatelor, în timp ce un burger cu cartofi prăjiți poate fi delicios atunci când îl mănânci, valoarea lui nutrițională este foarte mică. În schimb, alimentele procesate, precum bomboanele, conservele, fast-food-urile, etc, sunt pline de conservanți, aditivi și ingrediente artificiale care îți pot încetini organismul, fapt pentru care ar trebui să le înlocuiești cu cele neprocesate.

Fructele şi legumele în funcţie de sezon, cu cât mai proaspătă este mâncarea ta, cu atât mai mulți nutrienți va conține. În consumul fructelor și legumelor de sezon, acestea înseamnă că s-au copt în mod natural.

În alimentaţia zilnică sunt recomandate, nucile și semințele, acestea sunt unele dintre cele mai bune alimente în…

Citeste continuarea Aici

You might also like