Care este motivul doriţei de a cumpăra somon congelat, în loc de somon proaspăt

De regulă, când trebuie să alegem între un produs proaspăt și unul congelat, cu siguranță vom alege prima variantă. Cu toate acestea, există cazuri în care a doua variantă s-ar putea dovedi mai sănătoasă și mai sigură.

Astfel, fructele de mare, inclusiv somonul, sunt congelate de obicei imediat după ce au fost pescuite (uneori chiar din barcă), păstrându-le toată prospețimea, potrivit Tastingtable.

Cu excepția cazului în care locuiți la mare și puteți  pescui somon proaspăt sau dacă îl cumpărați direct de la pescarii care ies în larg, sunt multe șanse ca acel somon „proaspăt” luat  de la magazin să nu fie atât de proaspăt pe cât am crede.

Peștele congelat este, de fapt,  mai proaspăt decât peștele proaspăt

Mai mult, este posibil ca peștele să fi fost înghețat la un moment dat și dezghețat pentru a fi expus pe raftul magazinelor și vândut.

Din informaţiile specialiștilor, acel pește „ar putea avea aproape două săptămâni de când a fost pescuit, ”ținând cont de timpul de transport, distribuire și procesare”. Asta ar putea explica de ce gazda Food Network, Alton Brown, a scris recent în The…

Citeste continuarea Aici

You might also like