Care este legătura dintre bolile de inimă și anumite grupe de sânge?

Studiile din anii trecuți au indict o legătură clară între bolile de inimă și aceste două grupe de sânge. Astfel, o cercetare a specialiștilor englezi, din anul 2017, arăta că oamenii cu grupe de sânge A și B prezintă un risc mai mare de atac de cord.

Din cercetările complexe, ulterioare, asupra grupelor sanguine, sugerează că acestea pot conta mai mult decât ne imaginăm atunci când evaluăm riscul anumitor afecțiuni de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Aceste diferențe, insesizabile pentru noi, ne pot ajuta să evităm, problemele cardiovasculare, potrivit Cnet.

Persoanele cu o anumită grupă sanguină, mai expuse riscului de a face anumite boli

Se ştie că fiecare grupă de sânge are o combinație de zaharuri și proteine, numite antigene, care se găsesc în exteriorul celulelor roșii din sânge. Există mai mult de 300 antigene, deci există un potențial de variații și combinații între diferite persoane.

Concret, oamenii pot fi clasificați în grupele A, B, AB sau O, pe baza cărora zaharurile acoperă celulele roșii din sânge. De asemenea, suntem clasificați ca ”pozitivi sau negativi”, dacă celulele noastre sanguine poartă…

Citeste continuarea Aici

You might also like