Care este cea mai rară și specială grupă de sânge

În prezent este cunoscut sub numele de „Sângele de Aur”, această grupă de sânge se găsește la doar unul din șase milioane de oameni din întreaga lume. Donatorii cu această grupă de sânge sunt extrem de rari pentru că sângele lor este foarte valoros, precum cel mai prețios metal.

În contextul ştiinţific, până în secolul XX, nimeni nu știa de ce unii oameni au murit după o transfuzie de sânge, în timp ce în alți pacienți sângele primit de la un donator nu povoca probleme.

Ce este „sângele de aur”?

În contextul medical, desigur, nu e vorba de sânge de culoare aurie. Este la fel de roșu ca al celorlalți. Denumirea „de aur” se referă la modul în care profesioniștii medicali discută despre grupa de sânge.

Medicii îl numesc de obicei „sângele de aur” pentru capacitatea sa de a salva vieți. Se spune că acastă grupă de sânge „își merită greutatea în aur”, potrivit AS.

Comparetiv, circa 160 din cei 342 de antigeni ai unei grupe de sânge se regăsesc la majoritatea oamenilor. Dacă vă lipseşte un antigen pe care 99% dintre oameni îl au, grupa aceea e considerată rară, dar dacă aveți un antigen pe care 99% din…

Citeste continuarea Aici

You might also like