Care este adevărul despre suplimentele de calciu?

În prezent, persoanele de o anumită vârstă, în mod special femeile, sunt sfătuite frecvent să ia suplimente de calciu, dar cercetări recente arată că acestea pot crește semnificativ riscul de probleme ale valvelor cardiace, ducând la insuficiență cardiacă. Persoanele care au luat fie suplimente de calciu, fie calciu cu vitamina D, au avut un risc mai mare de deces, comparativ cu persoanele care nu au luat aceste suplimente, susțin cercetătorii.

În contextul cercetărilor, rezultatele au arătat că persoanele care au luat calciu plus vitamina D au avut un risc dublu de deces din cauza unor probleme cardiace, în timp ce aceia care au luat doar suplimente de calciu au avut de aproape trei ori mai multe șanse de a suferi o intervenție chirurgicală pentru a-și înlocui valva cardiacă, informează UPI.

În indicaţiile sale, ”Administrarea unor suplimente de calciu nu poate fi utilă, ba chiar poate fi dăunătoare”, a spus cercetătorul principal, dr. Samir Kapadia, șeful Clinicii de medicină cardiovasculară din Cleveland. „Dacă vreți să luați calciu, consultați-vă înainte cu un expert pentru a vedea dacă este absolut necesar”, spune…

Citeste continuarea Aici

You might also like