Autoritățile din Suceava sunt în gardă din cauza virusului care provoacă holera

Autoritățile din România au intrat în alertă și au luat măsuri imediate după situația descoperită în Republica Moldova,  în plus a fost emisă o atenționare cetățenilor români și o serie de recomandări medicale.

Astfel, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, miercuri, că era necesară atenţionarea către toate cabinetele, unităţi medicale şi populaţie, după depistarea în Republica Moldova a virusului care provoacă holera. Aceasta a explicat că în judeţ sunt tabere de refugiaţi din Ucraina, dar şi numeroşi studenţi din Republica Moldova, aşa că este nevoie de o atenţie sporită.

Autoritățile din Suceava sunt în gardă

În precizările sale, Gabriela Băncilă, a spus că era necesară atenţionarea transmisă populaţiei şi unităţilor medicale, după depistarea în Republica Moldova a virusului care provoacă holera.

În opinia sa, „Avem datoria aceasta, întrucât judeţul Suceava este un judeţ la graniţă. Noi avem un trafic crescut acum, atât cu persoane din Ucraina, refugiaţi, avem tabere de refugiaţi pe teritoriul judeţului, dar avem şi studenţi din Republica Moldova, la Universitatea…

Citeste continuarea Aici

You might also like