Au fost propuse peste 100.000 de bilete de tratament balnear

La finalul ședinței de Guvern de miercuri 30 martie, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat că pensionarii militari vor primi bilete pentru tratament balnear.

Astfel, ”Au fost modificate condiţiile specifice de ierarhizare şi de punctaj pentru a ierarhiza pensionarii militari şi persoanele beneficiare ale prevederilor actelor normative cu un caracter reparatoriu care solicită bilete de tratament balnear şi de recuperare”, a spus Dan Cărbunaru, miercuri seara.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că pensionarii militari care vor beneficia de aceste bilete vor fi cei cu pensii cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei.

În contextul bugetar alocat pentru acest an, la începutul anului, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în acest an. Potrivit documentului, bugetul este de 200 de milioane de lei în 2022 și va acoperi 101.000 bilete la tratament balnear.

Concret, bugetul alocat în acest an cu această destinație este de 200 de milioane de lei, iar proiectul de…

Citeste continuarea Aici

You might also like