Au apărut noi cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron în țara noastră

Medicul Octavian Jurma a atras recent atenția, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, asupra primelor 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron în țara noastră.

Astfel, specialistul subliniază că dobândirea dominanței față de BA2 este doar o chestiune de timp acum.

În acest context, medicul a subliniat că pandemia „nu a luat decizia de a termina cu omenirea în general și România în particular”.

În atenţionarea sa, „Din pacate saptamana aceasta am primit o veste proasta pe care speram sa nu o auzim până in toamnă. Avem confirmate in Romania primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobandirea dominantei fata de BA2 este doar o chestiune de timp acum.

Iată ca desi noi am luat decizia politica sa terminam cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termina cu omenirea in general si Romania in particular. De la 8 martie 2022, cand pandemia a fost declara oficial terminata in Romania si pana acum, OMS a introdus o noua categorie VOC-LUM (“VOC lineages under monitoring” sau “ramuri VOC sub monitorizare). In doar cateva luni pandemia de COVID-19 a produs zeci de noi variante dintre care 3 au…

Citeste continuarea Aici

You might also like