Argilele medicinale trebuie evitate după vârsta de 65 de ani, deoarece conțin plumb

În România, persoanele care s-au născut înainte de anul 1960, trebuie să evite pe cât posibil următoarele medicamente, deoarece pot prezenta un adevărat pericol pentru sănătate, sunt recomandărilor făcute de specialiști.

Concret, este vorba despre argilele medicinale utilizate pentru diverse afecțiuni intestinale, inclusiv diaree, arsuri gastrice sau reflux gastro-esofagian. Acestea trebuie evitate după vârsta de 65 de ani, deoarece conțin mult plumb.

Astfel, „Plumbul are efecte toxice neurologice, hematologice, renale și cardiovasculare, precum și efecte reprotoxice, cele mai multe dintre acestea crescând odată cu doza de expunere. În diaree, argilele modifică aspectul scaunelor fără a afecta pierderile de lichide și riscul de deshidratare.

În cazurile de reflux gastro-esofagian necomplicat, atunci când utilizarea unui medicament pare utilă, alte medicamente au o balanță beneficiu-risc favorabilă, cum ar fi un antiacid fără argilă într-un tratament pe termen scurt, în doze moderate, de exemplu, combinația de bicarbonat de sodiu și alginat de sodiu”, din informațiile publicate de revista Prescrire și preluate de…

Citeste continuarea Aici

You might also like