Aproape jumătate dintre aparatele RMN sunt în rețeaua privată de sănătate

Dintr-un total de ​368 de aparate CT (computer tomograf) câte sunt disponibile, în total în spitalele din România, aproape jumătate dintre ele – 156 – aflându-se în rețeaua privată de sănătate, iar 212 în rețeaua publică.

În ceea ce privește aparatele RMN (rezonanță magnetică nucleară), în total în România sunt 227 de astfel de aparate, mai mult de jumătate dintre ele – 134 – în rețeaua privată, iar 93 în rețeaua publică de sănătate, potrivit datelor din cel mai recent Raport Național al Stării de Sănătate a Populației, publicat de Institutul Național de Sănătate Publică.

Aparatura de înaltă performanță, „în număr redus și neuniform distribuită teritorial”

În România, această aparatură de înaltă performanță, potrivit raportărilor unităților sanitare, este „în număr redus și neuniform distribuită în profil teritorial”, se arată în Raportul Național al Stării de Sănătate a Populației, publicat de Institutul Național de Sănătate Publică.

Astfel, „Dotarea cu aparatură performantă este foarte importantă deoarece ajută la precizarea diagnosticului și în adoptarea măsurilor terapeutice….

Citeste continuarea Aici

You might also like