ANPC vine cu un acertisment şi cu o serie de sfaturi pentru români în ceea ce privește achiziționarea peștelui

În perioada următoare, peștele va fi cel mai căutat aliment, având în vedere că va veni Buna Vestire și Floriile. Pe acest fond, directorul ANPC a venit cu o serie de sfaturi pentru români în ceea ce privește achiziționarea peștelui.

Concret, într-o postare pe pagina sa de Facebook, directorul ANPC, Paul Anghel, a explicat la ce ar trebui să fim atenți când cumpărăm pește. În explicaţiile sale, nu ar trebui să cumpărăm pește ”din locuri neautorizate, intrucat comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibera bon de casa cu care sa justificati tranzactia comerciala si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea”.

În plus, directorul ANPC a mai spus că trebuie să avem în vede mai multe lucruri atunci când cumpărăm peşte, pentru ca acesta să nu ne pună sănătatea în pericol. Din punctul său de vedere, trebuie să avem grijă la următoarele aspecte:

trebuie să acordăm atenție aspectului exterior al produsului pentru a ne forma o primă idee cu privire la prospețimea lui
dacă produsul…

Citeste continuarea Aici

You might also like