Angela Merkel: „Nevaccinații ar trebui să se gândească la datoria pe care au față de societate, de a-i proteja pe ceilalți”

În Germania s-au înregistrat peste 50.000 de cazuri noi, în acest sens, Angela Merkel spune că cei care încă nu s-au vaccinat, deși valul patru face ravagii, „ar trebui să înțeleagă că au o datorie față de restul societății, de a-i proteja pe ceilalți”, relatează Reuters. Declarația a fost făcută, joi, în contextul unui vârf de infectări în Germania.

Datorită numărului de cazuri din Europa care a început să crească, în ultimele săptămâni, experții avertizează că în unele țări încă există riscul ca sistemele sanitare să fie copleșite din nou, în mare parte pentru că nevaccinații încă răspândesc boala, iar unii dintre ei ajung în stare gravă.

În opinia sa, „Trebuie să facem clar că avem dreptul să ne vaccinăm, ceea ce este un mare noroc, o reușită imensă a științei și tehnologiei. Avem, de asemenea, obligația să contribuim la protejarea societății”, a spus șefa guvernului german.

„Atunci când vezi o creștere exponențială a numărului de cazuri, trebui să acționezi imediat pentru că nu există o înțelegere în societate a ceea ce înseamnă «exponențial»”.

Peste 50.000 de cazuri noi de…

Citeste continuarea Aici

You might also like