Andrei Baciu le recomandă românilor să se informeze din surse oficiale

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu vine cu detalii de ultimă oră, despre emiterea certificatelor verzi.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta a vorbit despre emiterea certificatelor de COVID. Oficialul de la Minister susține că din cauza informațiilor false conform cărora ar exist un termen limită pentru emiterea acestora, numărul solicitărilor pe platformă a crescut și cu 8.500%.

Concret, în doar două zile, 300.000 de persoane și-au emis certificatele verzi, arată Andrei Baciu, care subliniază faptul că informația falsă a îngrijorat enorm populația și a destabilizat platforma de emitere a acestora.

Sute de mii de români au emis certificate verzi în doar două zile

În scrierile sale„Până în 25 Iulie, media numărului de certificate emise atingea 2.100 solicitări. În urma propagării extrem de rapide a respectivului mesaj, prin care se sugerează că există un termen limită pentru emiterea certificatelor de vaccinare, peste 300.000 persoane (peste 130.000 în data de 28.07 și peste 170.000 pe 29.07) au solicitat și generat documentul care atestă vaccinarea.

Rezultatul fake news-ului?…

Citeste continuarea Aici

You might also like