Alimentele și băuturile care au fost asociate cu scăderea inflamației din organism și cu un risc redus de boli cronice

Nu ar mai trebui spus că dieta joacă un rol important în inflamația cronică. Și asta pentru că bacteriile digestive eliberează substanțe chimice, iar acestea pot stimula sau suprima inflamația.

Tipurile de bacterii care populează intestinul și reacțiile lor chimice secundare variază, în funcție de alimentele consumate. Unele alimente încurajează creșterea bacteriilor care stimulează inflamația, în timp ce altele promovează creșterea bacteriilor care ajută la suprimarea acesteia, potrivit Harvard.edu.

Câteva dintre alimentele și băuturile care au fost asociate cu scăderea inflamației din organism și cu un risc redus de boli cronice:

-Fructele și legumele

Se ştie că cele mai multe fructe și legume conțin, în mod natural, niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli. Polifenolii reprezintă una dintre cele mai numeroase și importante substanțe care își au originea în regnul vegetal. Alături de vitaminele C, E și A, polifenolii sunt acei compuși care conferă fructelor și legumelor acele proprietăți binecunoscute, benefice organismului uman.

-Nucile și semințele

Studiile au descoperit că un consum regulat de nuci și…

Citeste continuarea Aici

You might also like