Alimentația influențează apariția cancerului și procesul de îmbătrânire

Specialiștii atrag atenția că alimentația are un rol extrem de important în reducerea factorilor de risc şi în prevenţia cancerului.

Astfel, Acordându-i-se, în mod tradiţional, o importanţă secundară, alimentaţia joacă, în realitate, un rol cheie în reducerea factorilor de risc şi în prevenţia cancerului, în răspunsul la tratament, în prevenirea recidivei şi pentru promovarea calităţii vieţii în cadrul populaţiei tot mai mari de supravieţuitori ai afecţiunilor oncologice, spune nutriţionistul Adina Rusu.

În viziunea sa, Adina Rusu a declarat că nutriţia a fost asociată de mult timp cu afecţiunile oncologice, studiile arătând potenţialul alimentelor de a acţiona până la nivelul genelor şi al comunicării intercelulare. Însă, observaţiile recente referitoare la implicarea florei intestinale în răspunsul la imunoterapie au deschis un nou drum către cercetarea rolului nutriţiei în tratamentul cancerului.

În acest sens, Adina Rusu, nutriţionist-dietetician a afirmat, „Carcinogeneza, adică transformarea unei celule normale într-una canceroasă în urma mai multor mutaţii, poate să fie influenţată de alimentaţie prin mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like