Alianța Pacienților Cronici din România avrtizează că 77% din românii care locuiesc în mediul rural suferă de obezitate sau sunt supraponderali

În perioada mai-iunie, Alianța Pacienților Cronici din România a testat peste 1.200 de pacienți, iar rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare. Acestea au arătat că peste 70% dintre românii din mediul rural suferă de o boală care poate provoca alte probleme de sănătate.

Concret, analizele efectuate în perioada mai-iulie arată că valorile colesterolului sunt crescute, acesta fiind principalul factor care duce la afecțiunile cardiovasculare.

În urma testării, care a avut loc în mai multe județe precum Iaşi, Dolj, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Mureş şi Caraş Severin, s-a descoperit și că 69% dintre aceștia aveau glicemii de prediabet şi diabet.

În timp ce valoarea normală a diabetului este sub 100, a fost înregistrată o valoare de 369.

Peste 75% dintre cei testați cu avut nivelul colesterolului mult crescut

În contextul rezultatelor analizelor  se arată că mai mult de 75% dintre cei testaţi au colesterolul LDL („colesterolul rău”) crescut şi foarte mare şi mai mult de două persoane din trei au glicemii de pacienţi cu pre-diabet şi diabet.

De asemena, 45,4% se află în diferite stadii de obezitate, în timp ce 31,5% sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like