Alexandru Rafila: România va avea cinci master planuri în prima jumătate a anului 2023

În anul viitor, România va avea 5 master planuri, anunță ministrul Sănătății Alexandru Rafila, care adaugă că Strategia Națională de Sănătate este în lucru la ora actuală. De asemenea, el mai spune că master planurile se referă la nevoia de servicii de sănătate.

Ţara noastră va avea 5 master planuri în prima jumătate a anului 2023

În cursul zilei de luni, 5 decembrie, ministrul Sănătății a anunțat că master planurile de servicii de sănătate pentru cinci regiuni de la noi din țară vor fi gata în prima jumătate a anului viitor. În același timp, cele trei care există deja vor fi revizuite.

Astfel, „Lucrăm acum la această strategie naţională de sănătate, aflată deja în transparenţă şi care este în momentul de faţă studiată de comisiile de specialitate pentru a vedea dacă strategiile sectoriale se potrivesc cu ceea ce prevede această strategie naţională, iar în prima jumătate a anului viitor vom avea master plan pentru 5 regiuni din România, master plan privind de nevoia de servicii de sănătate, iar cele 3 care există deja vor fi revizuite, încât dezvoltarea sistemului de sănătate, până în anul 2030, să se…

Citeste continuarea Aici

You might also like