Alexandru Rafila: În ciuda numărului mare de infectări, școlile ar trebui să rămână deschise

Ministrul Sănăţăţii, Alexandru Rafila a venit cu noi detalii despre o posibilă închidere a școlilor în contextul numărului în creștere de infectări. În acest context, ministrul a dat ca exemplu situația din Franța, unde școlile au rămas deocamdată deschise.

De altfel, Rafila a declarat că, în ciuda numărului mare de infectări, şcolile ar trebui să rămână deschise pentru că impactul ar fi devastator. Oficialul dă ca exemplu situația din Franța unde se înregistrează extrem de multe cazuri și, cu toate acestea, școlile rămân deschise.

În acest sens, „Să discutăm din nou despre închiderea şcolilor e prea mult. Nu pot să spun că nu e preocupant, dar dacă Franţa ţine şcolile deschise la 400.000 de cazuri … Cred că putem să ne gândim că impactul închiderii şcolilor va fi devastator. Nu se pune problema în momentul de faţă, suntem departe de o astfel de abordare”, a spus Alexandru Rafila.

În momentul de faţă, ministrul Sănătății a precizat că cifrele oficiale arată că în prezent sunt 13 copii la ATI. Alexandru Rafila consideră că nu este un număr mare și precizează că „sunt situații neplăcute, toţi…

Citeste continuarea Aici

You might also like