Alexandru Rafila: Antiviralele vor fi distribuite în toate farmaciile din România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat asigurări vineri, 6 ianuarie, că antiviralele vor fi distribuite în toate farmaciile din România, însă drogheriile vor putea elibera antiviralele exclusiv pe bază de rețetă.

În anunţul său, acesta spune că a fost găsită o soluție pentru a se asigura aprovizionarea spitalelor cu antivirale pentru a putea fi tratați pacienții bolnavi de gripă. Acesta a precizat, totodată, că antiviralele vor fi distribuite în toate farmaciile din România, însă drogheriile vor putea elibera antiviralele și antibioticele exclusiv pe bază de prescripție medicală.

Astfel, „În această perioadă trebuie să furnizăm medicamente, dar ele trebuie eliberate pe bază de prescripție, dacă ne referim la antivirale și la antibiotice, exclusiv pe bază de prescripție. (…) Reiterăm acest lucru farmaciilor, să nu elibereze decât pe bază de prescripție.

Scopul este să tratezi, nu să stochezi astfel de medicamente și utilizarea lor în afara prescripției poate să fie periculoasă sau chiar contraindicată, mai ales dacă ne referim la antibiotice în cazul infecțiilor virale. Antibioticele nu sunt utilizate ca…

Citeste continuarea Aici

You might also like