Alexandru Rafila, aflat într-o vizită oficială în Cuba, a semnat un acord de colaborare între cele două țări în domeniul sănătății

Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila se află într-o vizită oficială în Cuba unde a semnat un acord de colaborare între cele două țări în domeniul sănătății. Această colaborare se va realiza împreună cu Universitățile de medicină și farmacie prin pregătiri de specialitate și burse doctorale.

Astfel, ministrul român al sănătăţii, Alexandru Rafila, şi omologul său cubanez, José Angel Portal Miranda, au semnat marţi un document cadru care stabileşte cooperarea în domeniul sănătăţii între România şi Cuba, un pas important in dezvoltarea relaţiei bilaterale dintre cele două ţări, informează Ambasada României la Havana.

Un acord de cooperare în domeniul sănătății

În plus, ministrul român a fost însoţit de ambasadoarea României în Cuba, Theodora Magdalena Mircea, şi de rectorul Universităţii de medicină, farmacie, ştiinţă şi tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

La întâlnirea ce a precedat semnarea documentului, cei doi miniştri au discutat despre dezvoltarea schimburilor de bune practici în domeniul acordării asistenţei medicale, pregătirii profesioniştilor din…

Citeste continuarea Aici

You might also like