Agenţia Europeană pentru Medicamente avetizează că un nou val de COVID-19 va avea loc în următoarele săptămâni

Marco Cavaleri, responsabilul pentru strategia de vaccinare a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), a declarat că un nou val de cazuri de COVID-19 este așteptat în săptămânile următoare.

În afirmaţiile sale, „Un nou val de cazuri de COVID-19 este așteptat în săptămânile următoare, legate de noile subvariante ale Omicron. Pandemia nu s-a încheiat încă”, a declarat responsabilul pentru strategia de vaccinare a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Marco Cavaleri, potrivit ANSA.

Va apărea un nou val de cazuri de COVID-19

Concret, „Săptămâna trecută, varianta Omicron BQ1 a fost identificată în cel puțin cinci țări” din Europa și „ECDC prevede că varianta BQ1 și subvarianta sa BQ1.1 vor deveni tulpinile dominante de la jumătatea lunii noiembrie până la începutul lunii decembrie”, a subliniat Cavaleri.

„Nu se știe încă dacă va fi mai transmisibilă sau va provoca o boală mai gravă decât variantele BA4 și BA5, dar ceea ce se știe este că are o capacitate mai mare de a scăpa de imunitatea conferită de vaccinare, de trecerea prin boala Covid sau de anticorpii monoclonali disponibili”, a explicat…

Citeste continuarea Aici

You might also like