Adela Cojan: Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă ‘plata per capital’

În România, Președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a explicat recent că o nouă regulă s-ar putea aplica de anul viitor iar cei care nu o respectă ar fi sancționați.

Serviciile medicale de prevenție. Fiecare român va fi nevoit să respecte regula,

 

În contextul acestei reguli, președintele CNAS a explicat la dezbaterea „Hepatitele virale post-pandemie – drumul spre eliminare, o provocare” că persoanele care nu se prezintă de anul viitor la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați.

 

Astfel, „De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenței medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%. Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă ‘plata per capital’.

Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de…

Citeste continuarea Aici

You might also like