A apărut o boală ciudată ce te poate înnebuni

În cadrul unui studiu efectuat de către o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, publicat pe 5 aprilie 2022 în revista Brain Communications,  specialiştii a încercat să găsească modalități de a gestiona și trata o afecțiune de care suferă peste 1 miliard de oameni.

Astfel, Tinitusul reprezintă starea anormală în care o persoană aude un sunet ca un țiuit în creier, fără a fi provocat de o sursă externă.

Afecțiunea denumită tinitus nu numai că poate fi enervantă pentru cei care suferă, dar ea poate avea și un efect grav asupra sănătății mintale, provocând adesea stres sau depresie, potrivit Science Alert.

În prezent, experții de la Universitatea Oxford susțin că cel puțin 15% din populația lumii suferă de tinitus, adică aproximativ 1,185 de miliarde de oameni (iar până la 30% a experimentat această afecțiune), o boală pentru care nu există un remediu în prezent.

Așadar, găsirea unei modalități de a gestiona sau trata mai bine aceasta ar putea ajuta sute de milioane de oameni din întreaga lume. Un domeniu de cercetare care ne poate ajuta să înțelegem mai bine tinitusul, este somnul.

Astfel, există multe motive…

Citeste continuarea Aici

You might also like