2.000 miliarde de dolari au fost pierderile din turismul mondial, în anul 2021

Pentru sectorul turismului global se estimează pierderi de 2.000 de miliarde de dolari în acest an sub efectul restricţiilor legate de pandemia de COVID-19, a anunţat Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) cu sediul la Madrid.

În această estimare, comparativă cu pierderile din 2020, vine pe fondul unor noi restricţii impuse în special în Europa pentru a face faţă unui nou val al epidemiei şi variantei Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi care se răspândeşte în prezent în întreaga lume, scrie Agerpres.ro.

În plan mondial, ultimele evoluţii arată că „situaţia este complet imprevizibilă” şi că sectorul turismului nu este imun la pericolele care ar putea provoca „daune economice enorme”, a declarat pentru AFP secretarul general al UNTWO, Zurab Pololikaşvili.

În acest context, în care ONU îşi va organiza Adunarea Generală la Madrid în perioada 30 noiembrie- 3 decembrie, estimează că fluxurile de turişti internaţionali ar urma să rămână anul acesta „cu 70 până la 75% mai mici” decât înaintea pandemiei.

În viziunea sa, „Criza din sectorul turismului este istorică, dar turismul are capacitatea de a se redresa…

Citeste continuarea Aici

You might also like