Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de mulţumire pentru România și pentru Klaus Iohannis

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, un mesaj de recunoștină pentru România și i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării țării sale la Uniunea Europeană.

Astfel, „Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, este mesajul postat pe Twitter de Zelenski.

În contextul european,  președintele ucrainean a cerut ca ţara sa să fie primită în Uniunea Europeană, în procedură de urgență, încă de luni. El spune că soldații ucraineni nu luptă doar pentru țara lor, invadată de Rusia, ci pentru toată Europa.

În opinia sa, „Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt…

Citeste continuarea Aici

You might also like