Visul descoperiri apei pe Marte pare să se spulbere

Oamenii de știință au reanalizat o ipoteză mai veche, în ceea ce privește existența apei pe Marte, și au descoperit că realitatea ar putea fi, de fapt, diferită.

Anul trecut, o lucrare științifică susținea că temperaturile de pe Marte sunt, probabil, mult prea scăzute pentru ca apa să rămână neînghețată în regiunea studiată.

Acum, un nou studiu aprofundat a descoperit că semnalul radar interpretat ca fiind apă lichidă ar fi, de fapt, o altă resursă pe care Marte o are din abundență: rocă vulcanică.

Astfel, „Ne propunem să determinăm dacă solurile de pe Marte, de astăzi, ar putea produce ecouri bazale puternice, în eventualitatea în care ar fi acoperite cu o calotă de gheață la nivelul întregii planete”, au scris cercetătorii, în noua lucrare a lor. „Credem cu tărie că unele soluri existente au din abudență rocă vulcanică, ceea ce se observă la calota polară sudică”.

În 2018, cercetătorii anunțau posibilitatea existenței apei pe Marte

Descoperirea rezervoarelor subterane de apă lichidă, de la Polul Sud al planetei Marte, a fost anunțată în 2018. Semnalele radar trimise, chiar de sub suprafața planetei, au…

Citeste continuarea Aici

You might also like