Vicepremierul rus Alexander Novak a amenințat în mod direct, că va opri livrările de gaz spre Europa

În Rusia,  Alexander Novak vicepremierul a făcut mai multe comentarii cu privire le oprirea livrărilor de gaz prin conducta Nord Stream 1 pentru prima dată de când a invadat Ucraina. Acesta spune că o asemenea măsură este similară cu cea luată de Germania.

Rușii vor să lase Europa fără gaze

În cadrul unei emisiuni la televiziunea de stat, vicepremierul rus Alexander Novak a amenințat în mod direct că va opri livrările de gaz spre Europa, relatează DPA, care adaugă că acesta este de părere că o asemenea măsură este similară cu cea luată de Germania, referindu-se la proiectul Nord Stream 2.

În opinia sa, „Avem dreptul deplin (…) să impunem un embargou asupra tranzitului de gaz prin conducta Nord Stream 1, care în prezent operează la capacitatea maximă”, a spus viepremierul luni, precizând că o astfel de măsură ar fi similară cu decizia Germaniei de a opri aprobarea proiectului Nord Stream 2.

Concret, acesta a continuat prin a spune că Rusia, nu face încă acest pas, însă se simte împinsă la o astfel de decizie de către politicienii europeni și acuzațiile pe care aceștia le fac.

Prețul petrolului ar putea crește

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like