Ungaria a declarat că țara nu sprijină propunerea Comisiei Europene ca refugiații să primească statut de protecție temporară

În urma unei decizii, şeful de cabinet al premierului Ungariei a declarat că țara sa nu sprijină propunerea Comisiei Europene ca refugiații din Ucraina să primească statut de protecție temporară.

Decizia extrem de clară cu privire la refugiații ucraineni: Nu vor primi statut de protecție temporară

Astfel, Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Viktor Orban, spune că Ungaria nu sprijină propunerea Comisiei Europene ca refugiații ucraineni să primească statut de protecție temporară, notează Reuters, care adaugă că acesta a venit și cu explicații suplimentare.

În plus, Gergely Gulyas a declarat că sunt deja în vigoare reguli foarte clare cu privire la azil, motiv pentru care Ungaria va acorda statut de refugiat tuturor, conform presei internaţionale. De asemenea, el a mai adăugat că aceasta este poziția comună a statelor Grupului de la Visegrad (Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia) este de a nu susţine propunerea Bruxellesului.

În contextul socio-politic, protecția temporară se referă, printre altele, la acordarea unui permis de ședere, acces la piața forței de muncă, la asistență și la beneficii sociale. Această măsură va fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like