Un val de căldură cu coduri portocaliu şi galben în toată România

În România, ANM a venit cu avertizare de cod portocaliu de caniculă în nouă județe. În restul țării, vor fi tot temperaturi ridicate, meteorologii venind cu avertizare de cod galben, tot de caniculă.

Concret, nouă judeţe din vestul, nordul – vestul şi centrul ţării se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă. Avertizarea este valabilă de miercuri până vineri, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Totodată, o atenţionare Cod galben de caniculă vizează restul ţării în acelaşi interval. Astfel, pe parcursul celor trei zile, valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat, conform ANM.

În atenţionarea ANM, judeţele ce se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă sunt: Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Mureş, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

ANM anunță că valul de caniculă se va intensifica în toate regiunile

În restul ţării, în intervalul menţionat, valul de…

Citeste continuarea Aici

You might also like