Un preot italian a tras clopotele bisericii de 200 de ori pe zi.

Un preot italian care a abuzat de trasul clopotelor, de 200 de ori pe zi conform vecinilor, a fost contactat de autorităţile toscane, care l-au amendat şi i-au cerut să tragă mai puţin de frânghie.

Astfel, Don Leonardo Guerri, preot al Bisericii Sf. Maria din Coverciano, în Florenţa, se afla în conflict de câţiva ani cu vecinii săi care l-au acuzat că a tras clopotele de 200 de ori pe zi, între orele 08:00 şi 21:00, anuntă vineri Il Corriere Fiorentin, citat de Agerpres.

De asemenea, după eşecul unor lungi discuţii, patru ani de proceduri judiciare, petiţii şi măsurători audiometrice, Agenţia regională pentru protecţia mediului din Toscana (Arpat) a hotărât să ia măsuri prin aplicarea unei amenzi de 2.000 de euro. Duhovnicul poate continua să tragă clopotele, însă doar pentru a-i chema pe credincioşi la slujbă şi la rugăciune.

Mai mult decât atât, contactat de AFP, preotul nu a dorit să facă declaraţii.

Totodată, confruntat cu un număr mare de dispute legate de trasul clopotelor în mediul rural toscan, cardinalul Giuseppe Betori, arhiepiscopul Florenţei, le-a transmis parohiilor sale în urma cu câţiva ani o directivă menită…

Citeste continuarea Aici

You might also like