Un meteorit a căzut în cursul nopții de joi în judeţul Botoşani

În România,  echipamentele cu transmitere automată a evenimentelor cosmice, amplasate în cadrul Stațiunii UAIC de Cercetări Fizico-Geografice şi Pentru Monitorizarea Calității Mediului Mădârja au surprins un micrometeorit care a căzut în județul Botoșani, conform calculelor făcute de specialiști.

Astfel, evenimentul s-ar fi produs joi dimineaţă, în jurul orei 01,17, iar pentru prima dată de la instalare, echipamentele au surprins un micrometeoritul pe cerul Moldovei.

Despre acest eveniment, specialiștii susțin că meteoritul a ajuns la sol cu viteza unui glonţ, dar nu putea cauza daune foarte mari. Acesta a străbătut cerul Moldovei și a căzut, undeva, în județul Botoșani. Oamenii din mai multe comune din județ spun că au auzit un zgomot foarte puternic.

De altfel, încă din anul 2019, acordul de colaborare cu Institutul Astronomic Român a introdus Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin intermediul Stațiunii de Cercetare Mădârjac și a Facultății de Matematică, în rețeaua națională de monitorizare a meteoriților, Rețeaua M.O.R.O.I. – Meteorites Orbits Reconstruction by Optical Imaging.

La momentul actual, în…

Citeste continuarea Aici

You might also like