UE cere României să termine până în 2040 linia ferată de mare viteză București-Budapesta

În cadrul celor patru propuneri care vor moderniza sistemul de transport al UE şi pentru a sprijini tranziția către o mobilitate mai curată, mai ecologică și mai inteligentă, în conformitate cu obiectivele Pactului Ecologic European.

Prin creșterea conectivității și transferarea mai multor pasageri și mărfuri pe calea ferată și pe căile navigabile interioare, prin sprijinirea lansării punctelor de încărcare, a infrastructurii alternative de alimentare cu combustibil și a noilor tehnologii digitale, prin acordarea unui accent mai puternic pe mobilitatea urbană durabilă. Sunt propuse și diferite opțiuni de transport într-un sistem multimodal eficient. Acestea vor pune sectorul transporturilor pe calea reducerii emisiilor cu 90%.

De asemenea, Comisia Europeană cere ca liniile feroviare de pasageri majore TEN-T să permită trenurilor să circule cu 160 km/h sau mai repede până în 2040, an în care ar trebui finalizată și linia de mare viteză București-Budapesta.

În acest sens, vicepreședintele executiv pentru European Green Deal, Frans Timmermans a afirmat, „Tranziția ecologică și digitală a Europei va aduce schimbări majore în…

Citeste continuarea Aici

You might also like