Ucraina face primele exporturi de cereale cu trenul spre Europa

În prezent, comercianții fac primele exporturi de porumb ucrainean în Europa cu trenul, în condițiile în care porturile maritime ale țării rămân blocate din cauza invaziei rusești, a anunțat firma de consultanță agricolă APK-Inform, citată de Reuters.

În contextul exportului de cereale, Ucraina este un important cultivator și exportator de cereale la nivel Mondial. Aproape toate exporturile sale au fost în mod tradițional expediate din porturile sale de la Marea Neagră.  Concret, exporturile lunare de cereale depășeau 5 milioane de tone înainte de război.

În acest sens, comercianții și oficialii din domeniul agriculturii au anunțat că Ucraina, care are încă cantități semnificative de cereale în stoc, ar putea începe să exporte cu trenul pe la granița sa vestică.

Astfel, „Primele loturi de câteva mii de tone de porumb au fost deja exportate prin granița terestră vestică a Ucrainei”, a anunțat APK-Inform într-un raport citat de Mediafax. Conform acestuia, prețurile DAP (Delivered At Place) la porumbul ucrainean pentru cumpărătorii din Polonia și statele baltice au fost cuprinse între 250 și 265 de dolari pe tonă și 275 de…

Citeste continuarea Aici

You might also like