Turiștii străini au cheltuit, în medie peste 2.400 de lei în România

Institutul Național de Statistică (INS) a venit cu noi date în ceea ce privește sumele de bani pe care turiștii străini le-au lăsat în țara noastră. Aceste date relevă că, de persoană, turiștii străini au lăsat peste 2.400 de lei.

Turiștii străini au cheltuit peste 2.400 de lei, de persoană, în România

În promul trimestru din acest an, turiştii străini au cheltuit, în medie, 2.465,9 de lei de persoană, în România, arată noile date publicate vineri de către Institutul Național de Statistică (INS), care menționează că procentul anterior menționat este pentru primul trimestru al acestui an.

În plus, INS mai arată că numărul turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 232.400 în perioada anterior exprimată, în timp ce cheltuielile lor au ajuns la 573,1 milioane de lei.

În contextul profesional, datele relevă că scopul principal al călătoriilor a fost pentru afaceri, aici intrând și participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii. Concret, acestea au reprezentat 52,4% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România. Cheltuielile lor au reprezentat 56,2% din…

Citeste continuarea Aici

You might also like