Trei nave comerciale au fost lovite de rachetele rusești, în Marea Neagră

În data de 16-03-2022, o navă comercială sub pavilion panamez a fost scufundată de tiruri de rachete ruse în Marea Neagră, iar alte două vase sunt avariate, a anunţat şeful Autorităţii maritime din Panama, Noriel Arauz, transmite AFP.

În urma acestui atac, echipajele navelor sunt în siguranţă, a precizat Noriel Arauz.

În opinia sa, „Ştim că trei ambarcaţiuni (sub pavilion panamez) au fost victime ale atacurilor cu rachete ruse. Una dintre aceste nave s-a scufundat, iar celelalte două plutesc, dar au suferit pagube materiale”, a declarat Arauz în faţa presei.

Din punct de vedere navigabil, forţele navale ruse interzic unui număr de 200 până la 300 de nave comerciale ale diferitelor ţări să „iasă din Marea Neagră”, a denunţat şeful Autorităţii maritime panameze.

În prezent, un număr de zece nave sub pavilion panamez, transportând în special cereale, şi cei aproximativ 150 de membri ai echipajelor lor sunt blocaţi în Marea Neagră.

În acest context, statul Panama susţine că are cele mai multe nave înregistrate sub pavilionul său, aproximativ 8.000, reprezentând 17% din flota mondială a marinei comerciale.

Din punct de vedere al…

Citeste continuarea Aici

You might also like