Tranziția energetică trebuie gestionată în mijlocul unei crize geopolitice

Pe lângă pandemia de coronavirus și crizageopolitică, criza gazelor și a energiei face ravagii în Europa. Astfel, analiștii devin din ce în ce mai îngrijorați și spun că ce va urma ar putea fi cel mai dificil exercițiu de până acum pe care Europa trebuie să îl ducă la capăt.

Aşadar, Europa se confruntă cu un exercițiu dificil de găsire a echilibrului în domeniul energetic, conform agenției de rating Scope Ratings, pentru că este nevoită să gestioneze tranziția energetică în mijlocul unei crize geopolitice, scrie Money Review.

„Tensiunile geopolitice în creștere au adăugat o nouă dimensiune pentru tranziția Europei către o economie cu un nivel scăzut de poluare, împingând securitatea energetică și sustenabilitatea mai sus pe ordinea de zi”, spun analiștii de la Scope.

Analişti subliniază că Europa se află într-o poziție dificilă în ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei, pe măsură ce tensiunile cu Ucraina escaladează: orice eventuale sancțiuni asupra gazului rusesc vor restricționa fluxurile către Uniunea Europeană pentru o perioadă de timp necunoscută, într-un moment în care stocurile se termină în…

Citeste continuarea Aici

You might also like