Transporturile de marfă cu trenul între China și Europa a devenit „o alternativă”, mult mai frecvente în timpul pandemiei,

Scumpirea substanțială a transportului maritim a determinat companiile europene să caute metode alternative pentru a aduce produse fabricate în China și pentru a trimite marfă către clienții chinezi. Iar soluția a venit de la trenurile de lung parcurs, care, pe lângă preț, oferă și avantajul unei perioade mai scurte de transport.

Altădată neobișnuite, transporturile de marfă cu trenul între China și Europa au devenit mult mai frecvente în timpul pandemiei, deoarece companiile au fost nevoite să caute alternative la rutele maritime și aeriene care au devenit mai aglomerate și mult mai costisitoare, potrivit CNN.

Concret, dacă acum cinci ani erau opt trenuri pe zi între China și Europa, acum sunt 18 – 20 de trenuri pe zi, spun oficialii companiei naționale de căi ferate din Franța.

În prezent, transporturile pe calea ferată sunt populare mai ales în rândul companiilor care trebuie să mute mărfuri perisabile, dar nu vor să plătească mai mult pentru a le transporta pe calea aerului. Și asta deoarece containerele pot ajunge din China în Europa în doar 20 de zile, în timp ce pe  mare călătoria poate dura până la 70 de zile din cauza…

Citeste continuarea Aici

You might also like