Toţi cei 20 de inculpați în procesul atentatelor din 2015 de la Paris sunt vinovaţi

În data de 29-06-2022, un tribunal din Franţa a decis că toţi cei 20 de inculpați în procesul atentatelor din 2015 de la Paris sunt vinovaţi. Este vorba de cele mai sângeroase atentate comise vreodată în Franța. Atacurile de atunci s-au soldat cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Astfel, Judecătorii din Franţa au stabilit că toţi cei 20 de inculpaţi în procesul atentatelor din 2015 de la Paris sunt vinovaţi. Pedepsele vor fi pronunţate mai târziu în cursul serii. Este vorba de procesul care a fost urmărit de toți francezii și care a vizat atacurile de la sala de concerte Bataclan, din şase baruri şi restaurante şi din zona stadionul Stade de France. Atunci, mai mulţi islamişti au ucis 130 de oameni, în atacuri coordonate cu arme de foc şi bombe.

Din datele sentinţei, principalul inculpat, Salah Abdeslam, a comis acte de terorism şi omoruri, a anunţat judecătorul Jean-Louis Peries. Astfel, Abdeslam ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate. O astfel de condamnare a mai fost pronunţată în Franţa doar de patru ori.

Procesul atentatelor de la Paris a durat 10 luni

Se presupune că…

Citeste continuarea Aici

You might also like