Top 3 rețete de gemuri și dulcețuri din fructe exotice

Gemurile de prune, de căpșuni sau de gutui fac parte deja din categoria rețetelor clasice, însă, poți testa oricând noi variante de gem sau de dulceață cu fructe exotice. Dacă nu ai mai făcut acest lucru până acum, îți recomandăm câteva rețete pe care le-ai putea încerca în bucătăria ta.

Dulceața de mango și ananas

Dacă ai acasă un mix de fructe exotice congelate, le poți transforma rapid într-o dulceață delicioasă. Spre exemplu, dulceața de mango și ananas ar fi o idee inspirată, mai ales pentru perioada iernii, atunci când îți este poftă de fructele verii.  

Ingrediente pentru dulceața de mango și ananas

1 kg mango congelat
1 kg ananas congelat
500g zahăr gelifiant
Sucul unei lămâi
o păstaie de vanilie
¼ lingurița scorțișoară

Cum se prepară dulceața de mango și ananas

Pentru început poți amesteca fructele congelate într-o oală mai încăpătoare. Este important ca acestea să nu fie decongelate înainte. Acestea se lasă pe aragaz, la foc mic, până când încep să se înmoaie, lăsându-și toată zeama în oală. Apoi, poți continua să adaugi și restul ingredientelor. În cazul în care nu găsești zahăr…

Citeste continuarea Aici

You might also like