Teodor Stolojan: România a ajuns la situaţia în care e aproape 1 la 1, unul care azi e activ şi plăteşte contribuţii pentru pensii la unul care e pensionar

După părerea sa, actualul sistem de pensii nu mai este bun pentru țara noastră și trebuie schimbat rapid, în contextul în care în România s-a ajuns aproape la situația în care un angajat plătește contribuții pentru pensii unui pensionar. Un sistem corect și care ar trebui aplicat este cel după contributivitate.

Sistemul actual de pensii în România, în care cei care muncesc plătesc contribuţia din care se achită pensia, nu mai este viabil, consideră fostul preşedinte al PNL Theodor Stolojan. El spune că trebuie trecut la sistemul în care fiecare angajat are propriul fond de pensii.

În ceea ce privește pensiile speciale, fostul premier declară că acestea reprezintă o nemernicie a politicienilor.

Un transfer între generaţii nu mai e viabil în România

Întrebat cum ar aborda reforma pensiilor dacă ar fi la guvernare, fără a pierde voturi, Stolojan spune că s-ar baza „pe criterii economice”.

În viziunea sa, „Da, întrebare dificilă, dar acum, nefiind în guvern, sigur că răspunsul meu e mult mai simplu şi încă o dată e bazat pe economie, pe criterii economice. România, iar e greu, că e greu de înţeles, nu se vrea să se…

Citeste continuarea Aici

You might also like